onderwerp:

kenmerk:

ons nummer:

datum:

Fubar Day

A009

AFB-002-HA-2

26-08-1983

The F-Day

Op 26 september 1983 heeft de Unie van Socialistische Sovjet Republieken (USSR) geantwoord met een totale nucleaire aanval. Waarom en waarop ze antwoorden is onbekend, aangezien bijna de hele wereldbevolking is weggevaagd door de meer dan drieduizend nucleaire explosies. De VS en vele andere landen die de mogelijkheid hadden om te reageren voordat ze geraakt werden, hebben het meeste zo niet alles van wat ze hadden aan wapensystemen waarschijnlijk afgevuurd. Veel aanvallen gaan niet eens richting de USSR, maar raken veelal buitenlands militaire bases en bevolkingscentrums.

26 September 1983

onderwerp:

kenmerk:

ons nummer:

datum:

Black Friday

A009

AFB-002-HA-2

19-08-1983

Tuesday like none other

Nadat de laatste explosies waren afgegaan, viel de hele planeet in een griezelige staat van ruïne. Overal hing een donkere dikke zwartachtige rook, gevuld met radioactieve deeltjes, het zou bekend staan als Fallout. Het vergiftigde iedereen die nog in leven was en niet al ondergronds ondergedoken zat.

In de daaropvolgende periode sloegen de stofwolken neer en wat nog als natuur kon worden beschouwd zou een grote groeispurt meemaken. Veel stralingsarme gebieden zouden terugkeren naar de natuur en worden veilige zones voor mogelijke terugkeer van het menselijk ras.

27 September 1983

onderwerp:

kenmerk:

ons nummer:

datum:

De verrijzenis!

A009

AFB-002-HA-2

14-03-1984

De verrijzenis!

De realiteit van het bijna uitroeien van de planeet zou een gruwelijke waarheid worden voor degenen die het overleefden en langzaam weer boven kwamen. Ze vinden een gedoemd landschap en geen samenleving zoals voor de donkerste maandag van de mensheid. De overlevenden die Black Delta vormen, overlevende uit allerlei landen doken op, meteen op zoek naar een nieuw bestaan. Ex-soldaten gebruikten hun vaardigheden om meer gelijken te vinden, samen besloten ze dat de enige en beste manier vooruit zou zijn om bij elkaar te blijven en een nieuwe samenleving te vormen.

14 Maart 1984

onderwerp:

kenmerk:

ons nummer:

datum:

Safety on the move

A009

AFB-002-HA-2

17-04-1984

Safety on the move

Ze gingen erop uit en verzamelden uitrusting van alles wat ze in hun oude bases konden vinden, ze herbouwden wat er kapot was en werden creatief met het bouwen van nieuwe apparatuur op basis van allerlei vondsten. En zo werd het kamp een plaats van hoop en veiligheid.
Ze verplaatsen het kamp regelmatig tussen veilige gebieden, lokaliseren en helpen de resterende overlevende burgerbevolking. Maar soms gaan ze op patrouille door de besmette gebieden en vinden daar veel zieken en doden. Iedereen die zich wil aansluiten of helpen wordt meegenomen naar het kamp van Black Delta. Vanwege het gevaar dat Fallout zich verplaatst kan het kamp niet altijd op een vaste locatie te blijven.

17 April 1984

onderwerp:

kenmerk:

ons nummer:

datum:

Speculeren en Geheimen

A009

AFB-002-HA-2

25-08-1985

Speculeren en Geheimen

Er wordt veel gediscussieerd over wat er is gebeurd, de geschiedenis sinds de oprichting van Black Delta is geheim en vertrouwelijk. Sommigen zeggen dat ze duistere dingen moesten doen om te overleven voordat ze konden zweren om degenen te beschermen die het nodig hadden. Maar wie je het ook vraagt, niemand weet wat er is gebeurd tussen de tijd dat mensen hun schuilplaatsen verlieten (ongeveer 1984) en 1985 (de oprichting van Black Delta).

25 September 1985

onderwerp:

kenmerk:

ons nummer:

datum:

Onvredig verdreven

A009

AFB-002-HA-2

20-05-1986

Onvredig verdreven

Wat een ramp, onze groep vond op 18 September eindelijk een veilig stukje natuur. Geen hoge concentraties van radioactieve troep, en veilig drink water. We dachten hier voorlopig te kunnen blijven maar tot onze schrik kwamen ze 20 September uit het donker. We moest maken dat we weg waren, en verloren hierbij een enkeling van onze groep. Door de haast konden we niet onze grote tent mee nemen. Deze zullen we helaas moeten missen. Maar spullen kunnen we vervangen, mensen niet. Rust in vrede, kameraden.

20 Mei 1986